Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Prakiska detaljer

Praktisk info från Instituto Cubano de Antropología

Instituto Cubano de Antropología kommer att hjälpa dig när du kommer till Kuba så att du kommer på plats och får hjälp med praktiska frågor, såsom exempelvis boende.

Efter studierna

Kom ihåg intyg för dina studier när de avslutas på Instituto Cubano de Antropología, detta utgör underlaget för rapportering i LADOK. Om de är klarar innan du reser hem är det förstås bra, annars får du försäkra dig om att de kommer att skickas till dig eller till Institutionen för historiska studier.

För din säkerhet

När du kommer till Havanna – anmäl att du befinner dig där:

https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/

Håll dig uppdaterad

Kuba är ett lugnt land och tillhör inte något högriskområde, men det kan ändå vara bra att ha koll på följande sida:

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/kuba/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Det kan vara bra att hålla dig uppdaterad på Utrikesdepartementets webbsida:

http://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Om de avråder från resor till regionen måste du omedelbart komma tillbaka till Sverige. Om något inträffar, ta kontakt med Ambassaden.

Övrig praktisk information

Du behöver tänka på en del saker innan du åker, här följer några praktiska saker att ta hänsyn till.

Vaccination – undersök nog vilket vaccinationsskydd du har och vad som rekommenderas för vistelse i Havanna. Kostnaderna för eventuella vaccination är tänkt ska täckas av stipendiet och du kan stämma av med vår ekonom om hur du ska göra med dessa.

Levnadsomkostnader – Det går att äta i alla prisklasser och en varm måltid kan kosta från 40 kronor och uppåt. Om man äter billigt och köper flaskvatten så klarar man sig på ca 150-200 kr per dag.

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2019-03-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?