Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ekonomi, visum, försäkring

Ekonomi

Om du blir antagen som stipendiat erhåller du ett stipendium på 25 000 kronor för 12 veckor som är tänkt ska täcka dina omkostnader gällande resa, boende, visum och omkostnader på plats. Stipendiet hanteras av institutionen för historiska studier och du kommer att få mer detaljerad information om detta om du blir beviljad stipendiet.

Du är registrerad för utbytesstudier och har förstås möjlighet att söka studiemedel via CSN.

Ansökan om studiemedel

Beroende på termin och terminstider så måste du eventuellt göra två ansökningar om studiemedel till CSN. Då du startar terminen i Göteborg så ska du först ansöka om studiemedel för studier i Sverige. Du söker också om studiemedel för utlandsstudier och då ska du registreras som utbytesstudent i LADOK, detta får du hjälp med av koordinatorn för utlandsstudier. I denna ansökan ska du under rubriken: ”Övrigt” skriva att du läser både i Sverige vid GU och vid Instituto Cubano de Antropología och förtydliga så noga som möjligt om terminstider och omfattning av dina studier. Du ska också ange omfattning av studierna. Fråga studievägledaren om du känner dig osäker på hur du ska göra detta.

Därefter ska du be om ett intyg om studietider vid Instituto Cubano de Antropología som ska skickas till CSN så att antal veckor och planerade studier blir heltid under din studietid.

Visum

Du ansöker om visum vid den kubanska ambassaden innan resan. Detta visum gäller i en månad och du får hjälp på Instituto Cubano de Antropología att förlänga ditt visum när du väl är på plats så det gäller för hela studietiden.

Kontrollera att ditt pass är giltigt minst sex månader efter planerad hemresa.
Kammarkollegiets försäkring

Du omfattas av Kammarkollegiets Student UT försäkring:

https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/forsakring-och-riskhantering/hitta-forsakringsprodukt/personforsakringar/studier/utresande-utbytesstudenter-student-ut

Innan avresa – hämta ditt försäkringskort som visar att du omfattas av Kammarkollegiets försäkring hos samordnaren för stipendiet.

Hemförsäkring

Du behöver också ha en bra hemförsäkring som du får kolla upp vad den omfattar innan du åker.

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2020-01-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?