Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Bild på jordklotet upplyst från sidan mot svart bakgrund

Funderar du på att studera eller praktisera utomlands under en period? Du som är student vid Göteborgs universitet har många olika möjligheter att läsa en del av din utbildning utomlands. Du kan välja att studera på egen hand eller inom ett utbytesprogram.

Utbytesstudier

Göteborgs universitet har avtal om studentutbyte med universitet i många delar av världen. En del av dessa är universitetsgemensamma, där platserna kan sökas av alla studenter vid Göteborgs universitet. Andra är ämnesbundna, och används främst för fortsatta studier inom ett ämne som du redan har börjat läsa.

De kurser du läser utomlands ska kunna tillgodoräknas i din examen. Bedömningen av tillgodoräknande görs innan du reser ut.

Sugen på att söka? Läs mer via länkarna nedan eller kontakta studievägledare svl@history.gu.se

Institutionens utbytesavtal

Vid institutionen finns det ett antal utbytesavtal. Vissa av dem är knutna till ett visst ämne men kan i många fall användas av alla institutionens studenter.

Information om utbytesstudier vid Humanistiska fakulteten

Erasmus

Vill du studera i Europa kan du söka stipendium inom EU:s utbytesprogram Erasmus.

Information om Erasmus

Utanför Europa

Om du vill studera utanför Europa finns universitetsgemensamma avtal med universitet i Afrika, Asien, Australien, Latinamerika, USA och Kanada.

Information om utbytesstudier utanför Europa

Norden

Om du vill studera i ett av de nordiska länderna kan du söka stipendium inom det ämnesövergripande nordiska nätverket Nordplus/Nordlys. Nordlys riktar sig till dig som inte kan söka plats genom etablerade ämnesinriktade nätverk, eller som vill läsa något annat ämne än det som du redan läser vid Göteborgs universitet.

Information om Nordplus/Nordlys

Praktisera utomlands inom Erasmus

Du som är registrerad som heltidsstudent vid Göteborgs universitet har möjlighet att söka Erasmusstipendium för praktik utomlands under 3 - 6 månader. Du kan söka stipendiet även om det inte ingår någon praktik i din utbildning. Praktikplatsen ordnar du själv. 

Information om Erasmuspraktik

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2020-01-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?