Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Student vid institutionen

GUL - Vår lärplattform

Du får grundläggande information om institutionens kurser via Öppna sidor i GUL, men för att komma åt kursens hela innehåll krävs att du har blivit antagen och registrerad.

GAST - Vår studentförening

GAST är en ideell förening för studenter som läser på institutionen för historiska studier. GAST har funnits sedan 1984 och ger sedan 1992 även ut studenttidningen GASTen fyra gånger per år.

GAST anordnar föreläsningskvällar, workshops, utflykter, fester och resor för att främja sammanhållning och kontaktskapande på institutionen, både på en social och professionell nivå. Föreningen syftar även till att öka integrationen mellan studenter på olika nivåer samt mellan studenter och forskare på institutionen.

Vill du kontakta GAST? Skulle du vilja gå med i styrelsen? Andra frågor? Besök GASTs webplats www.gastgu.se eller maila oss i styrelsen via info@gastgu.se!

Göta Studentkår

Göta studentkår är en av fyra studentkårer vid Göteborgs universitet. Kåren består av de medlemmarna som läser eller doktorerar vid IT-fakulteten, samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga fakulteten, utbildningsvetenskapliga fakulteten eller lärarutbildningsnämnden.
Vad gör kåren?

Studentkåren samlar alla studenter och doktorander och är vår samlade röst gentemot universitetet som ser till att universitetet alltid är medvetna om hur deras beslut påverkar oss studenter.

Kontakta Göta studentkår

Vill du anmäla en avvikelse från de lokala studiereglerna?

Som student har du skyldighet att själv ansvara för dina studier, men du har också rättigheter. Universitetet styrs av flera lagar och förordningar, till exempel Högskolelagen och Högskoleförordningen. Utöver det finns lokala regler och tillämpningar som gäller Göteborgs universitet. Läs mer: Lagar, regler och rättigheter

Om du upptäcker att reglerna inte har följts så har du rätt att anmärka på det. Ett klagomål ställer du till utbildningsansvarig, studierektor eller ansvarig samordnare vid institutionen. Läs mer här: Handläggningsordning för avvikelser

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2017-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?