Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs antikens kultur och samhällsliv på grundnivå

Genom att läsa vårt ämne får du en god inblick i vårt gemensamma europeiska kulturarv.

Du får ta del av litteratur och mytologi som fortfarande betraktas som en omistlig kulturskatt. Du kommer att få lära dig hur mycket av dagens debatter om bland annat demokrati, uppfattningen om andra kulturer och synen på kvinnligt-manligt tar avstamp i idétraditioner som går tillbaka till antiken. Arvet från antiken kan ge dig ökad insikt, förståelse och respekt för historiska perioder som i ordets egentliga betydelse var mångkulturella. Antikens värld utspelade sig i alla länder runt om eller i närheten av Medelhavet och alla dessa områden och länder har satt olika spår i Europas historia. Du får också lära dig hur man använder sig av olika källor från antiken, texter, bilder och arkeologiska fynd och de olika metoder som används för att kunna utnyttja dem vetenskapligt på bästa sätt.

Är du intresserad av att läsa någon av kurserna i antikens kultur och samhällsliv? Information om kursstart och anmälningskoder hittar du i kurskatalogen. Kurserna söker du senast den 15 april / 15 oktober via www.antagning.se.

Kurser på grundnivå i ämnet Antikens kultur och samhällsliv (GU:s kurskatalog)

Sidansvarig: Anders Simonsen|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?