Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs historia på grundnivå

Samhället förändras ständigt. Förutsättningarna för människors liv och verksamhet är aldrig statiska utan skiftar från tid till annan. Kunskap om och erfarenheter från det förflutna bidrar därför i hög grad till insikt och förståelse om oss själva som människor och om samfundet som omger oss.

Genom att studera historia får du verktyg att sortera, systematisera och hantera stora mängder information. Du får också förmåga att genom kritiska analyser och tolkningar omvandla informationen till kunskap. Sådana egenskaper är efterfrågade inom många områden i arbetslivet och inom kultur och politik: skola, media, museer, arkiv eller utredningsverksamhet.

En stabil utbildning i historia får du genom att läsa till en filosofie kandidatexemen med huvudområde historia. Då läser du på varandra byggande kurser i historia omfattande 90 hp (A-, B- och C-kurser). För de övriga 90 hp läser du valfria kurser vid universitetet.

Kurser på grundnivå i ämnet historia (GU:s kurskatalog)

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?