Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Distansutbildningar vid Institutionen för historiska studier

Bor du långt bort?

Att studera på distans blir allt vanligare och är ett spännande sätt att utveckla sig själv och sina kunskaper. Traditionellt säger man att den distansstuderande studerar enskilt – på egen hand – och kommunicerar med sin lärare/handledare som finns på annan ort. På våra distanskurser varvas de individuella studierna med diskussioner och uppgifter i grupp. Kurserna bygger på att samtliga studerande är aktiva i så väl sitt eget studerande som i studiegruppsarbetet.

Vid distansstudier, liksom vid andra studier, är det den enskilde kursdeltagaren som har ansvar för sitt studiearbete. Detta gäller även i dessa kurser, men man har också ett antal medstuderande att kommunicera med och eventuellt få hjälp av.

Alla våra tre ämnen erbjuder grundkursen, fortsättningskursen och fördjupningskursen på distans. Kurserna omfattar 30 hp och är på halvfart, vilket innebär att de sträcker sig över två terminer.

Vi har även ett antal orienteringskurser på distans.

Den pedagogiska grundsynen i distanskurserna går ut på att organisera och skapa så optimala betingelser som möjligt för att främja lärande. Lärandet handlar om en interaktion mellan den kunskapande människan och det som skall läras. En sådan interaktion kan ske på olika sätt. Ett sätt är att man aktivt studerar, läser, reflekterar, arbetar med uppgifter och förhåller sig till det som studeras samt diskuterar med andra. På så sätt aktiveras den referensram och de erfarenheter man har sedan tidigare i relation till det nya som studeras. Sociala arbetsformer för kunskapandet är att föredra, eftersom det ofta är i sociala sammanhang som kunskapen senare tillämpas. I diskussioner med andra måste man förklara och argumentera och man tillförs även andras synpunkter och erfarenheter, vilket kan bredda och fördjupa den egna förståelsen.

Det är viktigt att du från kursstart har (så gott som) daglig tillgång till dator med modem- eller bredbandsanslutning för att kunna delta i kursarbetet.

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2014-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?