Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Välkommen till institutionen för historiska studier

Hos oss hittar du utbildningar inom tre olika ämnen: antikens kultur och samhällsliv, arkeologi och historia. Du kan välja fristående kurser eller program från grundnivå till doktorsexamen. Dessutom är det här du läser lärarutbildningen i historia. I menyn till vänster hittar du mer information om våra ämnen och kurser. 

Hos oss finns det två sätt att läsa på. Antingen så kombinerar man själv fristående kurser till en examen, eller så följer man ett program där de flesta kurserna är bestämda i förväg. Studierna kan i båda fallen leda fram till en examen. Majoriteten av de kurser som erbjuds vid vår institution är fristående. Som student har du stor valfrihet att själv kombinera kurser.

Mer om våra ämnen på grundnivå
Mer om våra ämnen på avancerad nivå

 

Varför historiska studier?

Här berättar fyra tidigare studenter vad de fick med sig från att studera här.

Information om hur du ansöker

Alla våra kurser och program hittar du här:
utbildning.gu.se/kurser

Anmälan, antagning och viktiga datum:
antagning.se

Studieinformation:
studera.nu 

Information för dig som blivit antagen

Registrering

Har du blivit antagen till en kurs eller ett program hos oss och har frågor om din registrering? Kontakta studieadministrationen på historia@gu.se

Canvas - Vår lärplattform

Du får grundläggande information om institutionens kurser via Canvas. För att komma åt hela kursers innehåll krävs att du har blivit antagen och registrerad.

Studentportalen

Studentportalen når du bland annat din studentmail och dina studieresultat. Logga in med de inloggningsuppgifter som skickas ut i samband med antagning och registrering.

Om du har frågor runt behörighet och inloggning skall du kontakta Studentsupport. För frågor om hur Canvas används i din kurs skall du kontakta kursansvarig eller undervisande lärare.

Kårinformation

Göta studentkår är en av fyra studentkårer vid Göteborgs universitet. Kåren består av de medlemmarna som läser eller doktorerar vid IT-fakulteten, samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga fakulteten, utbildningsvetenskapliga fakulteten eller lärarutbildningsnämnden.

Vad gör kåren?

Studentkåren samlar alla studenter och doktorander och är vår samlade röst gentemot universitetet som ser till att universitetet alltid är medvetna om hur deras beslut påverkar oss studenter.

Kårobligatoriet är avskaffat sedan 1 juli 2010. Filosofiska Fakulteternas Studentkår (FFS) skickar inte längre ut några välkomstbrev. Information om medlemsskap i Göta studentkår finns på deras webbsida: Göta Studentkår

GAST - Vår studentförening

GAST är en ideell förening för studenter som läser på institutionen för historiska studier. GAST har funnits sedan 1984 och ger sedan 1992 även ut studenttidningen GASTen fyra gånger per år.

GAST anordnar föreläsningskvällar, workshops, utflykter, fester och resor för att främja sammanhållning och kontaktskapande på institutionen, både på en social och professionell nivå. Föreningen syftar även till att öka integrationen mellan studenter på olika nivåer samt mellan studenter och forskare på institutionen.

Vill du kontakta GAST? Skulle du vilja gå med i styrelsen? Andra frågor? Besök GASTs webplats www.gastgu.se eller maila styrelsen via info@gastgu.se

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://historiskastudier.gu.se/utbildning/
Utskriftsdatum: 2020-07-04