Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Välkommen till institutionen för historiska studier

Hos oss hittar du utbildningar inom tre olika ämnen: antikens kultur och samhällsliv, arkeologi och historia. Du kan välja fristående kurser eller program från grundnivå till doktorsexamen. Dessutom är det här du läser lärarutbildningen i historia. I menyn till vänster hittar du mer information om våra ämnen och kurser. 

Hos oss finns det två sätt att läsa på. Antingen så kombinerar man själv fristående kurser till en examen, eller så följer man ett program där de flesta kurserna är bestämda i förväg. Studierna kan i båda fallen leda fram till en examen. Majoriteten av de kurser som erbjuds vid vår institution är fristående. Som student har du stor valfrihet att själv kombinera kurser.

Mer om våra ämnen på grundnivå
Mer om våra ämnen på avancerad nivå

 

Varför historiska studier?

Här berättar fyra tidigare studenter vad de fick med sig från att studera här.

Information om hur du ansöker

Alla våra kurser och program hittar du här:
utbildning.gu.se/kurser

Anmälan, antagning och viktiga datum:
antagning.se

Studieinformation:
studera.nu 

Information för dig som blivit antagen

Registrering
Har du frågor om din registrering kan du kontakta administrationen

GUL - Vår lärplattform
Du får grundläggande information om institutionens kurser via Öppna sidor i GUL. För att komma åt kursens hela innehåll krävs att du har blivit antagen och registrerad.

Studentportalen
Studentportalen når du bl.a. din studentmail, dina studieresultat och GUL. Sidan är personlig och nås endast med de inloggningsuppgifter som skickas ut i samband med antagning och registrering.

Om du har frågor om behörighet och inloggning skall du kontakta Studentsupport. För frågor om hur GUL används i din kurs skall du kontakta kursansvarig eller undervisande lärare.

Kårinformation
Kårobligatoriet är avskaffat sedan 1 juli 2010. Filosofiska Fakulteternas Studentkår (FFS) skickar inte längre ut några välkomstbrev. Information om medlemsskap i Göta studentkår finns på deras webbsida.

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?