Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

Vid institutionen bedrivs ett systematiskt arbetsmiljöarbete som omfattar såväl den den fysiska som den psykosociala arbetsmiljön. Arbetsmiljöronder genomförs, i enlighet med det lokala arbetsmiljöavtalet vid Göteborgs universitet, minst två gånger per år. I institutionens strategiska plan fastslås att en god arbetsmiljö har hög prioritet. Vi eftersträvar transparens i alla beslut samt delaktighet och hjälpsamhet i forskning och undervisning.

Institutionen tillhör arbetsmiljöblock 1 (Humanistiska fakulteten) inom Göteborgs universitet. Arbetsmiljöblock 1 har en lokal arbetsmiljökommitté, LAMK, där dekanus är ordförande. Institutionens arbetsmiljöombud Audur Magnusdottir är ordinarie ledamot i LAMK och företräder arbetstagarna (SACO). Även Johan Ling är arbetsmiljöombud.

Fakultetens arbetsmiljöpolicy

• god kunskaps- och informationsspridning vad gäller verksamhetens mål, inriktning, utformning, förändring
• tydlighet vad gäller organisering, ansvar, befogenheter
• arbetsorganisation som möjliggör ansvar, delaktighet, kompetensutveckling
• förståelse och ett hänsynstagande till människors olika livssituation och förutsättningar i fysiskt och psykiskt avseende.

Kontaktinformation

Auður Magnúsdóttir

Box 200, 405 30 GÖTEBORG,

Telefon:
031-786 46 26

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2020-01-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?