Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hunting the Molecular Past - what we can learn from ancient DNA

Öppen för allmänheten, Öppen Föreläsning

Professor Eske Willerslev, Center för GeoGenetik, Statens Naturhistoriska museum, Köpenhamn, Köpenhamns universitet, var den förste som lyckades ta fram en fullständig DNA-sekvens från en förhistorisk mumie från Grönland. Resultatet presenteras här för första gången.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Jakten på arvsanlag från det förflutna, vad kan vi lära från gammalt DNA.

De senaste 3-4 åren har forskningen om forntiden och människors mobilitet genomgått en revolution. Det beror bland annat på att det numera finns helt nya möjligheter att studera DNA från förhistoriska människor. En av frontfigurerna inom detta område är professor Eske Willerslev som var den förste
som lyckades ta fram en fullständig DNA-sekvens från en förhistorisk mumie från Grönland. Resultatet av denna pionjärinsats, och andra nya resultat, presenteras här för första gången.

Föreläsare: Professor Eske Willerslev, Center för GeoGenetik, Statens Naturhistoriska museum, Köpenhamn, Köpenhamns universitet

Datum: 2010-10-21

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Tvärvetenskap, Naturvetenskap, Humaniora, Internationellt, Populärvetenskap

Arrangör: Institutionen för historiska studier, Humanistiska fakulteten

Plats: Lilla hörsalen, Renströmsgatan 6

Kontaktperson: Professor Kristian Kristiansen

Telefon: 031-786 4613

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?