Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan genom bloggar och poddar

Här har vi samlat länkar till bloggar som alla har anknytning till våra ämnen. Dels institutionens officiella, men också andra bloggar drivna av institutionens lärare, forskare och studenter.

Historiskastudier.blogg.gu.se

Institutionens officiella blogg. Här skriver antikvetare, arkeologer och historiker om sin forskning och aktuella frågor, konferenser och publikationer.

 

Tidens skiften

Detta är historikern Kenneth Nybergs personliga forskarblogg. Bland förebilderna för bloggens inriktning och tonfall finns Peter Englund, Karin Sennefelt och Claes Carlsson-Klauzner. Uppfattningar och ståndpunkter som framförs här är Kenneths egna och han ansvarar ensam för dem.

 

 

 

Poddcast om Ledningsplats Björn

Kalla kriget har lämnat många spår i det svenska landskapet. I podcasten Ledningsplats Björn och kalla krigets kulturarv berättar arkeologerna Maria Persson och Tony Axelsson vid Göteborgs universitet om den första arkeologiska undersökningen som gjorts av en lämning från kalla kriget.

 

Johan NormarkArchaeological Haecceities

En blogg driven av arkeolog en Johan Normark, postdok på Institutionen för historiska studier. Han arbetar i nuläget med två forskningsprojekt: ett om grottor och klimatförändringar, det andra handlar om vatten som ett arkeologisk objekt.

 

 

Vikingatiden i Skändla - En studentblogg

En blogg kring Göteborgs Stadsmuseums projekt ”Vikingatiden i Skändla” av fyra studenter från Göteborgs Universitets masterprogram i arkeologi, Sara Lyttkens, Therése Törnkvist, Jennie Ardin och Patrik Castillo.

 

 

 

 

Arkeloggen – en arkeologisk förmedlingsportal

Arkeloggen samlar och sammanfattar  den senaste kunskapsproduktionen i arkeologivärlden, både i och utanför Sverige. Här hittar du landets grävande institutioners Facebook, länkar och bloggar, men framför allt de senaste nyheterna inom arkeologi. Huvudredaktör är Hanna Jansson, tidigare arkeologistudent vid institutionen.

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2017-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?