Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ARACHNE - Nordiskt nätverk för kvinnohistoria och genusstudier i antiken

ARACHNE är ett tvärvetenskapligt nätverk som bildades 1997 och det har sin bas bland nordiska antikforskare.

Bildandet av nätverket är ett resultat av det symposium som hölls i Göteborg i juni 1997 med tema Kvinnors villkor i antiken.

Initiativtagare till både workshopen och till nätverket var fil.dr. Lena Larsson Lovén och fil.dr. Agneta Strömberg, Antikens kultur och samhällsliv, vid dåvarande Klassiska institutionen, numera Institutionen för Historiska studier.

Syftet med nätverket var att öka kontakterna mellan nordiska forskare inom fältet kvinno- och genushistoria och studiet av antiken.

Nätverket ARACHNE vänder sig studenter på avancerad nivå, doktorander, nydisputerade såväl som etablerade forskare inom fältet antikforskning och genusstudier i olika akademiska discipliner. Sedan det första symposiet 1997 har ytterligare sex symposier/konferenser arrangerats.
Målsättningen är att arrangera ett symposium/konferens vart tredje år och nästa gång planeras bli 2017.

Sedan ARACHNE initierades har det vuxit utanför den nordiska kretsen och nätverket är därför numera även öppet för forskare från andra länder än de nordiska. För kontakt eller registrering på e-postlista hänvisas till vår e-postadress: arachne@class.gu.se

Kontaktinformation

Arachne

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2015-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?