Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök sommarkurs med fältpraktik i medelhavsområdet

Nyhet: 2017-03-09

Missa inte att söka vår sommarkurs som ger fältarkeologisk praktik på en utgrävning runt Medelhavet. Kursen vänder sig till studenter som har 60hp i Antikens kultur och samhällsliv och ger en möjlighet att prova på det praktiska arbetet i fält under ett par veckor i sommar.

Kursen ger grundläggande kunskaper i arkeologiskt fältarbete vid någon utgrävningsplats i medelhavsområdet. Den består av en del med förberedande undervisning vid hemmainstitutionen, en del av arbete i fält samt en avslutande skriftlig examinationsdel.

– Detta är ofta en första möjlighet för studenter att omsätta sina teoretiska kunskaper om de antika medelhavskulturerna till praktiskt fältarbete och prova på de många olika moment som arbetet i fält innebär, säger Lena Larsson Lovén som är kursansvarig.

Sedan ett par år tillbaka har praktik erbjudits vid utgrävningarna av Kalaureia på Poros i Grekland. I år kompletteras de med ytterligare en utgrävning: i Vulci som ligger i etruskernas gamla kärnområde, ett par mil om Rom.

I sommar finns alltså möjlighet att få fältpraktik i antingen Grekland eller i Italien, säger Lena Larsson Lovén.

Institutionen täcker resekostnader till och från utgrävningsorten och boende under två veckors praktikarbete.

Ansök senast 18 mars

Till anmälan: GU:s kurswebb
 

BILDTEXTER BILD 2 OCH 3: Den antika staden Kalaureia under utgrävning
FOTO: Svenska Atheninstitutet

 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://historiskastudier.gu.se/Aktuellt/Nyheter/fulltext//sok-sommarkurs-med-faltpraktik-i-medelhavsomradet.cid1430043
Utskriftsdatum: 2017-12-11