Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning inom historia bedöms ha hög kvalitet

Nyhet: 2018-05-23

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, har utvärderat kvaliteten för utbildningar på forskarnivå inom historia. Göteborgs universitets utbildning får omdömet hög kvalitet medan fem lärosätens utbildningar ifrågasätts och riskerar att förlora sina tillstånd att utfärda examina.

UKÄ har i enlighet med regeringens uppdrag genomfört en nationell utvärdering av utbildningar som leder till licentiat- och doktorsexamen på forskarnivå inom historia.

I utvärderingen bedöms åtta utbildningar ha hög kvalitet medan kvaliteten på fem utbildningar ifrågasätts. Omdömet ifrågasatt kvalitet innebär att UKÄ efter uppföljning kommer att ta ställning till om tillstånd att utfärda licentiat- och doktorsexamina bör dras in.

Utvärderingen kommer bland annat fram till att forskarutbildningen vid Göteborgs universitet har kurser som är genomtänkta och definierade, att personalen är synnerligen välmeriterad och kompetent samt är en god handledarresurs och att lärosätet arbetar aktivt med utbildningens utformning och kvalitetsuppföljning.

”Intrycket av en mycket kunnig, engagerad, öppen och reflekterande miljö förstärktes vid intervjuerna”

”Intrycket av en mycket kunnig, engagerad, öppen och reflekterande miljö förstärktes vid intervjuerna”, skriver UKÄ i sitt beslut att ge Göteborgs universitets forskarutbildning i historia omdömet hög kvalitet.

Utvärderingen har utgått ifrån de krav som ställs i högskolelagen och högskoleförordningen och uppdraget ligger inom ramen för det nationella systemet för kvalitetssäkring av högre utbildning. Ungefär en fjärdedel av alla forskarutbildningar granskas under perioden 2017-2022.

Läs mer om utvärderingen på UKÄ:s webbsida

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?