Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elisabeth Arwill-Nordbladh hyllad med bok

Nyhet: 2015-01-29

I december blev Elisabeth Arwill-Nordbladh professor emerita i arkeologi. Hon hyllades med vänboken Med hjärta och hjärna, där kollegor, systrar och vänner bidragit med texter som speglar bredden i hennes forskning genom åren.

Med hjärta och hjärna är ett rikt illustrerat verk på 690 sidor där 53 skribenter från många olika discipliner har bidragit med artiklar. Deras texter skildrar såväl resor i tid och rum som olika föreställningsvärldar. Kapitlen handlar till exempel om tidiga människobensfynd i Bohusläns skalbankar, kvinnors roll inom läkaryrket i Norden under medeltiden, dokumentation av vikingatida gotländska bildstenar och forskarbiografiers värde.

”Under drygt fyrtio år har Elisabeth Arwill-Nordbladh varit arkeologin trogen och hon har ägnat sin forskning åt arkeologihistoria, genus, kroppslighet och materialitet, perspektiv på yngre järnålder, minne och minnespraktiker samt livsberättelser” skriver hennes doktorander i förordet.

Redaktörer för boken är Henrik Alexandersson, Alexander Andreeff och Annika Bünz. Rich Potter står för formgivningen.


Foto: Anders Simonsen
 

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?