Inside the Box: Egypten, mumier och skarabéer

Föreläsning

Del 1 i serien Inside the box. Var med under inspelningen av livepodden Inside The Box - prylar och personer i en globaliserad värld!

Visst lockar Egypten, mumier och skarabéer fantasin och skapar filmiska bilder i ditt inre? Men hur är det att gräva upp mänskliga kvarlevor? Vi pratar idén om "Indiana Jones-arkeologen", etik och vördnad med Maria Nilsson, svensk arkeolog känd från National Geographic Channel och Monica Gustafsson från Kulturarvsakademin som hanterar frågor om mänskliga kvarlevor på Sveriges museer.

Eventet är det första i en serie samtal som lyfter olika kulturarvsfrågor.

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Välkomna!

Föreläsare: Maria Nilsson & Monica Gustafsson