Inside the Box: Egypten, mumier och skarabéer

Föreläsning

Del 1 i serien Inside the box. Var med under inspelningen av livepodden Inside The Box - prylar och personer i en globaliserad värld!

Visst lockar Egypten, mumier och skarabéer fantasin och skapar filmiska bilder i ditt inre? Men hur är det att gräva upp mänskliga kvarlevor? Vi pratar idén om "Indiana Jones-arkeologen", etik och vördnad med Maria Nilsson, svensk arkeolog känd från National Geographic Channel, Monica Gustafsson från Västarvet/Kulturarvsakademin som arbetar med frågor om mänskliga kvarlevor på Sveriges museer samt Sofia Häggman, egyptolog och intendent på Medelhavsmuseet.

Eventet är det första i en serie samtal som lyfter olika kulturarvsfrågor.

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Välkomna!

Föreläsare: Maria Nilsson, Monica Gustafsson och Sofia Häggman