• Minnet av Förintelsen synliggörs under historisk temavecka

[2018-02-07] Under vecka 8 har institutionen för historiska studier en temavecka där institutionens tre kärnämnen synliggörs genom olika föreläsningar och teman. Ett viktigt fokus är minnet av Förintelsen.

• Sari Nauman får pris för sin avhandling

[2018-02-06] Sari Nauman, doktor i historia, har mottagit Per Nyströms vetenskapspris 2017 för sin avhandling Ordens kraft. Politiska eder i Sverige 1520-1718, som hon disputerade med i höstas. Priset delas ut av Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg (KVVS).

• Symposium om konstens historia inom psykiatrin

[2018-02-05] Konstverksamhet inom psykiatrin har en lång historia i Göteborg genom studieverksamheten på Lillhagens sjukhus. Vid ett endagssymposium på Akademin Valand den 21 februari sätts konstens betydelse för återhämtning från psykiskt lidande åter i fokus.

• Ny artikel lyfter livsöden vid sovjetisk missilhangar på Kuba

[2018-01-22] Genom ett forskningsprojekt på Kuba vill Håkan Karlsson, professor i arkeologi vid Göteborgs universitet, lyfta bortglömda aspekter av Kubakrisen. I en ny vetenskaplig artikel tittar han tillsammans med kollegan Anders Gustafsson närmare på olika livsöden vid en övergiven sovjetisk missilhangar.