Nyheter

• Gabriela fick drömjobbet på Röhsska efter Guideprogrammet på Göteborgs universitet

[2019-03-11] Det är inte bara inom ingenjörsstudier man kan få relevanta jobb innan studierna är avslutade - det fick Gabriela Paz Huerta Casas som läst Guideprogrammet på Institutionen för historiska studier erfara. Efter att ha läst halva Guideprogrammet arbetar hon nu även som värd vid Röhsska museet i Göteborg vid sidan om studierna.

• Nu blir Svenskt kvinnobiografiskt lexikon dubbelt så stort

[2019-03-07] Ett uppslagsverk som lyfter fram kvinnor ur historien - det var syftet när Svenskt kvinnobiografiskt lexikon lanserades vid Göteborgs universitet förra året. Responsen har varit starkt positiv och nu utökas databasen med tusen nya namn och kartor som visar kvinnornas sociala nätverk.

• Tvärvetenskapliga samarbeten leder till nya oväntade forskningsresultat

[2019-03-01] Samarbetet mellan arkeologer och genetiker har på senare tid gett oss nya kunskaper om pestens spridning under yngre stenåldern. Bland annat uppmärksammar Tidningen Curie arkeologerna Karl-Göran Sjögren och Kristian Kristiansen, docent respektive seniorprofessor vid Institutionen för historiska studier, vars tvärvetenskapliga samarbete har lett fram till de nya kunskaperna.

• Arkeologidagen 2019 blev en publikmagnet

[2019-02-27] Banbrytande tvärvetenskapliga samarbeten stod i fokus när årets upplaga av Arkeologidagen gick av stapeln vid Institutionen för historiska studier. Dagens föreläsningar lockade en stor publik som bland annat fick ta del av ny kunskap kring hur DNA-teknik och geofysik är på väg att implementeras inom arkeologisk forskning.