• Unik guideutbildning blandar kunskap med upplevelser

[2018-07-12] Guideyrket passar dig som tycker om att skapa upplevelser och har ett intresse för ämnen som historia och arkeologi. Sedan förra året har Göteborgs universitet Sveriges enda kandidatprogram för den som vill bli guide och mellan den 13 och 31 juli finns möjlighet att göra en sen anmälan till programmet.

• Bygget av gravhögar ledde till samhällskris

[2018-07-09] Överexploatering av naturresurser ledde till en ekologisk och ekonomisk kris under bronsåldern i Danmark. I två nya böcker har forskare studerat området Thy på Nordjylland och kunnat visa hur bygget av stora gravhögar ledde resursbrist och emigration.

• Ovanlig artikel vill samla synen på bronsåldern

[2018-07-03] I en nypublicerad artikel i Journal of Archaeological Research försöker en rad framträdande bronsåldersexperter hitta en gemensam syn på tillverkning, ursprung och användning av den viktiga metallen. Två av medförfattarna till artikeln är Johan Ling och Kristian Kristiansen, båda professorer i arkeologi vid Göteborgs universitet.

• Lästips för hängmattan

[2018-06-28] Många av våra anställda läser mycket, både skönlitteratur och fackböcker, utöver alla forskningsstudier och rapporter. Har du själv inte bestämt dig för vad du ska läsa i sommar? Låt dig inspireras av deras tips!