Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Dick Harrison i seminarium om Finlands självständighet

  [2017-03-22] Den 30 mars anordnar Finlandssvenska föreningen i Göteborg ett seminarium under namnet "Finland-Sverige-Ryssland under 100 år". Medverkar gör bland andra Dick Harrison, professor i historia i Lund.

 • Unik guideutbildning startar på Göteborgs universitet

  [2017-03-21] I höst startar Göteborgs universitet ett kandidatprogram för den som vill bli guide. Det är den första utbildningen i sitt slag i Sverige.

 • Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

  [2017-03-15] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

 • Guiden flyttar in på universitetet

  [2017-03-14] Är du kulturintresserad, utåtriktad och gillar att stå i centrum? I höst startar Göteborgs universitet ett kandidatprogram i guidekunskap. Det är den första utbildningen i sitt slag i Sverige.

 • Sök sommarkurs med fältpraktik i medelhavsområdet

  [2017-03-09] Missa inte att söka vår sommarkurs som ger fältarkeologisk praktik på en utgrävning runt Medelhavet. Kursen vänder sig till studenter som har 60hp i Antikens kultur och samhällsliv och ger en möjlighet att prova på det praktiska arbetet i fält under ett par veckor i sommar.

 • Vad kan vi lära av feminismens historia?

  [2017-03-08] I över 100 år har internationella kvinnodagen samlat feminister i gemensam kamp. Rötterna går tillbaks till en tid då kvinnor helt saknade formella rättigheter. Var står vi idag? Vad kan vi lära oss av feminismens historia? Här ger fyra historiker sin syn på saken.

 • Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

  [2017-03-02] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.

 • EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten 6 mars

  [2017-03-02] EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten på måndag, den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket är en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap.

 • Nina Björk ser samtiden genom Rosa Luxemburg

  [2017-03-01] För att fly en hopplös samtid rymde Nina Björk in i Rosa Luxemburgs värld. Under ett seminarium på Humanisten berättade hon om vanmakt, marxism och sin senaste bok.

 • Sök sommarkurser i arkeologi

  [2017-02-28] Vad ska du göra i sommar? Passa på att söka någon av våra tre sommarkurser i arkeologi och gör fältarbete på olika håll i Västsverige.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://historiskastudier.gu.se/Aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-03-23