• Studentförening värd för nygammal studentkonferens

[2017-03-23] Den 7 april står historiska studiers studentförening GAST värd för en konferens av och för studenter. - Syftet är att ge studenter ett forum där de kan presentera sin forskning och nätverka universiteten mellan, Jonas Carlsson på GAST.

• Dick Harrison i seminarium om Finlands självständighet

[2017-03-22] Den 30 mars anordnar Finlandssvenska föreningen i Göteborg ett seminarium under namnet "Finland-Sverige-Ryssland under 100 år". Medverkar gör bland andra Dick Harrison, professor i historia i Lund.

• Unik guideutbildning startar på Göteborgs universitet

[2017-03-21] I höst startar Göteborgs universitet ett kandidatprogram för den som vill bli guide. Det är den första utbildningen i sitt slag i Sverige.

• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

• Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

[2017-03-15] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

• Guiden flyttar in på universitetet

[2017-03-14] Är du kulturintresserad, utåtriktad och gillar att stå i centrum? I höst startar Göteborgs universitet ett kandidatprogram i guidekunskap. Det är den första utbildningen i sitt slag i Sverige.

• Sök sommarkurs med fältpraktik i medelhavsområdet

[2017-03-09] Missa inte att söka vår sommarkurs som ger fältarkeologisk praktik på en utgrävning runt Medelhavet. Kursen vänder sig till studenter som har 60hp i Antikens kultur och samhällsliv och ger en möjlighet att prova på det praktiska arbetet i fält under ett par veckor i sommar.

• Vad kan vi lära av feminismens historia?

[2017-03-08] I över 100 år har internationella kvinnodagen samlat feminister i gemensam kamp. Rötterna går tillbaks till en tid då kvinnor helt saknade formella rättigheter. Var står vi idag? Vad kan vi lära oss av feminismens historia? Här ger fyra historiker sin syn på saken.

• EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten 6 mars

[2017-03-02] EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten på måndag, den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket är en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap.

• Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

[2017-03-02] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.