Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

  [2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

 • Ny docent tar större grepp kring bronsåldern

  [2017-04-19] Genom sin forskning vill nya docenten och bronsåldersforskaren Serena Sabatini visa vad som händer i skarvarna. Istället för att fokusera på ett begränsat område är det kopplingarna mellan kontinenten och Medelhavet som lockar.

 • Forskare fördjupar bilden av bronsålderns integration

  [2017-04-12] Dagens europeiska genetik är ett resultat av att migrerande herdar från Yamnaya-kulturen mötte stenåldersjordbrukare i norra och östra Europa. I en ny vetenskaplig artikel hävdar bland andra professor Kristian Kristiansen att unga Yamnayakrigare som var ute på räder gifte sig med lokala stenålderskvinnor och antog en mer bofast jordbrukarlivsstil.

 • Historiska kunskaper skapar hållbara städer

  [2017-04-11] Tre frågor till Christian Isendahl, en av grundarna till det tvärvetenskapliga nätverket Pre-Columbian Tropical Urban Life: Placing the past in designs for sustainable urban futures (förkortat TruLife) som använder historiska kunskaper för att skapa hållbara städer.

 • Studenter vill utvidga Kvibergs kulturarv

  [2017-04-06] Tre frågor till Hampus Lindblom, student på masterprogrammet kulturarv och modernitet, som just nu bedriver ett fältprojekt kring dolda kulturarv i Kviberg.

 • Finland: En trött 100-åring som börjar piggna till

  [2017-03-31] Finland är den största framgångssagan i modern tid. Det sa historikern Dick Harrison under ett seminarium om Finlands 100 år som självständig nation.

 • Alumner nominerade till årets Göteborgsbok

  [2017-03-31] Rio Göteborg har tillsammans med en grupp alumner från institutionen för historiska studier blivit nominerade till Årets Göteborgsbok. I boken Berättelser från Gamlestaden lyfter de Gamlestadens brokiga historia från Nylöse till urban plats.

 • På forskningsresa med medeltida guideböcker

  [2017-03-27] Ett treårigt tvärvetenskapligt forskningsprojekt om guidebokens historia, med fokus på Rom, har precis avslutats. Forskarna har undersökt guideböcker från olika tidsepoker, där den äldsta är från medeltiden, och vandrat i de historiska guideböckernas fotspår.

 • Årsmagasinet Humanisten är här

  [2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

 • Studentförening värd för nygammal studentkonferens

  [2017-03-23] Den 7 april står historiska studiers studentförening GAST värd för en konferens av och för studenter. - Syftet är att ge studenter ett forum där de kan presentera sin forskning och nätverka universiteten mellan, Jonas Carlsson på GAST.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?