• Elisabeth Arwill-Nordbladh hyllad med bok

[2015-02-17] Med hjärta och hjärna är ett rikt illustrerat verk på 690 sidor där 53 skribenter har bidragit med artiklar.

• Post doctoral position in Cultural Heritage, University of Gothenburg

[2015-02-06] Post doctoral position in Cultural Heritage, University of Gothenburg.

• Brita Planck får vetenskapspris

[2015-01-07] Brita Planck, som disputerade 2014 vid Institutionen för historiska studier, får Per Nyströms vetenskapspris.

• Fullsatt på "Järnålder i Väst"

[2014-12-04] I en fullsatt Wallenstamsal på Stadsmuseet hölls den 3 december arkeologiseminariet "Järnålder i Väst".

• Arkeologiska fynd av glas sprider nytt ljus över Gamla Lödöse

[2014-09-25] Arkeologiska fynd av glasmassa från den medeltida staden Gamla Lödöse innebär att svensk glashistoria måste skrivas om. Det visar en avhandling i arkeologi från Göteborgs universitet som beskriver hur förglasade fynd kan tolkas.

• Historiker studerar mytomspunnen bergsprängartango

[2014-08-25] Erik Hallberg, universitetslektor i historia, har tilldelats Marie Nissers-stipendium från Vattenfalls kulturarvskommitté för att dokumentera mötet mellan inflyttade norrlänningar och den halländska landsbygdsbefolkningen.

• Historien kommer inte med posten

[2014-08-21] Historieprofessor Maria Sjöberg får Sveriges största historiepris, Hertig Karls pris, på 50 000 kronor.

• Humanisten - ett nytt magasin

[2014-07-01] Humanisten är ett magasin för alla som är intresserade av den verksamhet som sker vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet. Nu finns det första numret att läsa både i tryckt och i digital form.

• Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora

[2014-06-16] Vad är en person och vad kan en person säga och samhällsvillkoren - nu och i det förflutna? Den nya boken Personligt talat: biografiska perspektiv i humaniora, där 24 forskare vid Humanistiska fakulteten medverkar, handlar om människors liv, dess möjligheter och begränsningar i tid och rum, men också om livsberättelsers funktion, förr som nu.

• Arkeologi lockar fram minnen från vår samtid

[2014-06-02] Det arkeologiska perspektivet har viktiga funktioner att fylla när vår nutid och samtidshistoria undersöks. Inte bara fynd, utan också minnen och tankar kan grävas fram. Det visar en avhandling i arkeologi från Göteborgs universitet.