• På jakt efter vikingatidens vardag

[2017-08-15] Vem döljer sig egentligen bakom schablonbilden av den arge krigstörstande vikingen? Vid årets fältkurs i publik arkeologi försökte studenter och lärare komma åt vikingatidens vardag.

• "Humanister behövs verkligen i Almedalen"

[2017-08-07] Historikern Ulrika Lagerlöf Nilsson åkte till Almedalen med låga förväntningar och en lite tveksam inställning. Efteråt vill hon däremot uppmana fler från fakulteten att ta chansen och se till att delta på liknande publika arenor. ¿ Humanister är inte precis överrepresenterade i Almedalen, men vi behövs verkligen där, säger hon.

• Återbruk och cirkulerande kulturarv i Almedalen

[2017-06-28] I en cirkulär ekonomi kan avfall gå från börda till resurs. Det säger Staffan Appelgren, socialantropolog vid Göteborgs universitet, som medverkar i forskningsprojektet ¿Re:heritage¿ och deltar i ett seminarium om möbler, inredning och hållbart återbruk i Almedalen den 6 juli.

• Ny bok ger svar om bronsålderskulturers undergång

[2017-06-28] Tre frågor till professor Peter M. Fischer som är ansvarig utgivare av en ny bok som presenterar nya fakta kring frågan varför bronsålderskulturerna i östra Medelhavet gick mot sin ned- och undergång.