• Ålder i fokus på anikkonferens

[2017-10-18] Hur såg man på frågor kopplade till ålder och åldrande under antiken? Det är temat för en konferens som anordnas av nätverket ARACHNE 25-27 oktober.

• Direktsänd föreläsning med hedersdoktorn 19 oktober

[2017-10-18] Föreläsningen med Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, Anna Bikont, filmas och kan ses i realtid via streaming klockan 19.15.

• Kontroll ersatte tillit när de politiska ederna förändrades

[2017-10-04] En avhandling i historia visar hur utvecklingen från att muntligt svära eder till en skriftlig politisk kultur på 1600-talet också förändrade förutsättningarna för edsvärandet. Från att tidigare ha varit något som skapat tillit mellan parterna blev de skriftliga dokumenten något som snarare användes för att kontrollera undersåtarna.

• Kurs om historiska trauman till våren

[2017-10-02] Hur hanterar vi trauman i det förgångna? Den frågan känns allt mer brännande efter den nyligen genomföra nazistdemonstrationen i Göteborg och är ett av fokusområdena för en kurs som ges i vår: Therapy for conflictual histories - working through a problematic past.