• Lär av historien - det omöjliga är möjligt

[2017-02-13] Visst kan vi lära av historien. Det var forskarna Helene Lööw, Arne Jarrick och Christer Mattsson överens om under Historiedagen. Frågan är vad. - Historien återupprepar sig aldrig. Om det är något den lär oss är det att det omöjliga alltid är möjligt, säger Helene Lööw.

• Fyra doktorandtjänster på historiska studier

[2017-02-08] Institutionen för historiska studier söker fyra nya doktorander. Sista ansökningsdag är 28 februari.

• En heldag med historien i fokus

[2017-02-02] Kan vi lära av historien? Det är en av frågorna som lyfts den 10 februari när institutionen bjuder in till inte mindre än tre temadagar: Västsvensk arkeologidag, Historiedagen och Antikdagen.

• Ny docent ser medeltiden genom modern lupp

[2017-01-31] Istället för kommunismen blev det medeltiden. Men nya docenten Wojtek Jezierski har inte helt kunnat släppa samtidshistorien. I sin forskning kopplar han medeltiden till aktuella frågor som övervakning, makt och flyktingfrågan.