• Fullsatt på "Järnålder i Väst"

[2014-12-04] I en fullsatt Wallenstamsal på Stadsmuseet hölls den 3 december arkeologiseminariet "Järnålder i Väst".

• Arkeologiska fynd av glas sprider nytt ljus över Gamla Lödöse

[2014-09-25] Arkeologiska fynd av glasmassa från den medeltida staden Gamla Lödöse innebär att svensk glashistoria måste skrivas om. Det visar en avhandling i arkeologi från Göteborgs universitet som beskriver hur förglasade fynd kan tolkas.

• Historiker studerar mytomspunnen bergsprängartango

[2014-08-25] Erik Hallberg, universitetslektor i historia, har tilldelats Marie Nissers-stipendium från Vattenfalls kulturarvskommitté för att dokumentera mötet mellan inflyttade norrlänningar och den halländska landsbygdsbefolkningen.

• Historien kommer inte med posten

[2014-08-21] Historieprofessor Maria Sjöberg får Sveriges största historiepris, Hertig Karls pris, på 50 000 kronor.