Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Utländsk ull var bronsålderns high fashion

  [2017-06-08] Helt nya forskningsresultat visar att över 75 procent av ullen som har hittats i bronsåldersgravar i Danmark kom från utlandet. Detta tyder på att ull var en viktig handelsvara som kan jämföras med metaller. Och det var de rika som klädde sig i det.

 • Nytt utbyte med Kuba för studenter och lärare i arkeologi

  [2017-06-05] Sugen på att byta Göteborg mot Havanna? Genom ett nytt utbytesprogram kan lärare och studenter inom arkeologi åka på utbytesresa till Kuba våren 2018.

 • Forskare talar om osynliggjorda kvinnopar på West Pride

  [2017-06-02] Kärleksrelationer mellan kvinnor i kvinnorörelsen har länge förbisetts i forskningen. I själva verket hade de stor betydelse för rörelsens framgångar. Det säger historikern Hanna Markusson Winkvist som tillsammans med litteraturvetaren Eva Borgström är aktuell med en föreläsning på West Pride.

 • Paradoxal men framgångsrik strategi för kvinnoforskning och jämställdhet

  [2017-05-30] I slutet av 1970-talet var bara tre procent av Sveriges professorer kvinnor, jämfört med omkring en fjärdedel idag. En ny avhandling visar att organisationen Forum för kvinnliga forskare och kvinnoforskning hade en avgörande betydelse både för kvinnoforskningen och för att öka andelen kvinnor inom akademin.

Fler nyheter

mellanrumright

Kontaktinformation

Cecilia Köljing

Box 200, 405 30 GÖTEBORG, E 411

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
0701-41 21 64

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2016-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?