• Alumn skriver bok om vanartiga flickor

[2016-12-02] I boken De besvärliga - Skyddshemmets vanartiga flickor ger Louise Lindblom, alumn i historia vid Institutionen för historiska studier, en röst åt flickor som omhändertogs och stämplades som vanartiga under första hälften av 1900-talet. Den 6 december håller hon föredrag på Göteborgs stadsmuseum.

• Hur skildras antiken på vita duken?

[2016-12-01] Antiken har lockat filmmakare alltsedan filmens barndom. Men hur har antiken skildrats i olika tider och medier? Det ska Lundaforskarna Isak Hammar och Ulf Zander, redaktörer för antologin Svärd, sandaler och skandaler, prata om vid ett kommande föredrag på Humanisten.

• Kulturarv i centrum för internationellt samarbete

[2016-11-30] Vad är kritiska kulturarvsstudier? Den frågan stod i fokus när ett nytt samarbete mellan Göteborgs universitet och University College London lanserades i London i november.

• Exil i fokus på seminariedag

[2016-11-29] Fredag 2 december anordnar FokusRom seminarier på temat romersk exil. Under en dag kommer svenska och internationella forskare samman för prata om uppbrott, utsatthet, förflyttning, uteslutning, straff och återkomst.