• Historiska studier flyttar till Eklandagatan

[2017-05-19] I augusti flyttar institutionen för historiska studier till Eklandagatan 86. Där kommer institutionen bedriva all verksamhet medan Humanisten byggs om.

• Hon ser på bronsåldern genom genusglasögon

[2017-05-18] Att problematisera genussynen på förhistorien. Det är ett av målen för arkeologen och bronsåldersforskaren Sophie Bergerbrant som precis har blivit utnämnd till docent.

• Nytt projekt granskar antisemitismens rötter

[2017-05-15] Ett nytt projekt vid Göteborgs universitet kommer granska Skandinaviens antisemitiska rötter. Forskarna vill blåsa liv i en forskningstradition som länge varit stark i USA, Tyskland och Israel men ännu inte har tagit fart här.

• Utgrävning i Falköping avslöjar stenålderns jordbruk

[2017-05-10] Under två veckor ska ett 40-tal arkeologistudenter fortsätta utgrävningen av boplats Karleby utanför Falköping. Detta för att finna svar på hur jordbruket såg ut för 5 000 år sedan.