• Nytt utbildningsutbyte med Bolivia fördjupar arkeologiskt samarbete

[2015-08-31] Per Cornell, professor i arkeologi, är på väg till Bolivia för att påbörja ett utbyte av lärare och studenter inom arkeologiämnet mellan Göteborgs universitet och Universidad Mayor de San Andes i La Paz. Utbytet sker inom ramen för det europeiska utbytesprogrammet Erasmus+.

• Fler arkeologiska bevis för tidigt religionsskifte i Västergötland

[2015-08-26] Sommarens utgrävning vid den 1000-åriga kyrkoruinen i Varnhem har gett forskarna ytterligare belägg för att det kristna gravskicket infördes mycket tidigt i Västergötland. Sammanlagt har arkeologer från Göteborgs universitet och Västergötlands museum påträffat nästan 70 gravar, varav många barngravar, närmast ruinen.

• Utgrävningar i Varnhem ger en ny bild av kristnandet

[2015-06-23] De senaste årens utgrävningar vid den 1000-åriga kyrkoruinen i Varnhem har bjudit på många sensationella fynd. Bland annat har dateringen av undersökta gravar visat att kristendomen kom mycket tidigare än man trott. Vid årets undersökning som precis inletts ska arkeologer från Göteborgs universitet och Västergötlands museum kartlägga den stora begravningsplatsen runt ruinen och fortsätta arbetet med att gräva ut gravar.

• Stort intresse för bronsåldersforskning

[2015-06-17] "En inspirerande mötesplats, här får vi verkligen chans att lära av varandra." Under fem intensiva dagar på Humanisten vid Göteborgs universitet har ett hundratal deltagare från främst Danmark och Sverige men även från andra länder i Europa samlats på ett bronsålderssymposium.