• Studentförening värd för nygammal studentkonferens

[2017-03-23] Den 7 april står historiska studiers studentförening GAST värd för en konferens av och för studenter. - Syftet är att ge studenter ett forum där de kan presentera sin forskning och nätverka universiteten mellan, Jonas Carlsson på GAST.

• Dick Harrison i seminarium om Finlands självständighet

[2017-03-22] Den 30 mars anordnar Finlandssvenska föreningen i Göteborg ett seminarium under namnet "Finland-Sverige-Ryssland under 100 år". Medverkar gör bland andra Dick Harrison, professor i historia i Lund.

• Unik guideutbildning startar på Göteborgs universitet

[2017-03-21] I höst startar Göteborgs universitet ett kandidatprogram för den som vill bli guide. Det är den första utbildningen i sitt slag i Sverige.

• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.