• Näckrosseminarium om Framtidens bibliotek

[2015-03-25] Framtidens bibliotek, hur är det tänkt. Välkommen den 26 mars på möte i serien Näckrosseminarierna. Det blir presentation och diskussion om hur det är tänkt med universitetsbibliotek i framtiden.

• Heldag om arkeologi i väst lockade stor publik

[2015-03-09] Västsvenska arkeologidagen lockade en stor publik även i år. 125 personer bjöds på föredrag under den välmatade dagen som arrangerades på Humanisten vid Göteborgs universitet.

• Arkeologers studier kan bidra till hållbar framtid för Amazonas

[2015-03-04] Arkeologer vid Göteborgs universitet medverkar i ett nytt internationellt forskningsprojekt som utreder framtidsutsikterna för en hållbar utveckling i Amazonas genom att bland annat studera hur forntida samhällen använde och påverkade regnskogsmiljön. Per Stenborg, forskare vid Institutionen för historiska studier, ska arbeta med det nya projektet PAST, som koordineras av University of Exeter i Storbritannien.

• Lokala helgonkulter hade betydelse för kristnandet

[2015-03-03] Det finns en tydlig koppling mellan firandet av lokala helgon och den kyrkliga administration som växte fram i Skandinavien under 1100-talet. Samtidigt hade helgonen olika betydelse i Sverige och Danmark. Det visar en ny avhandling i historia från Göteborgs universitet.